Évfordulók, ünnepek a kecskeméti zeneiskola 125 évében

Vissza

2020. szeptember 25.

Katona József Emlékház, Kecskemét

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk

a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek

Katona József Emlékházba

2020. szeptember 25. (péntek) 14 órára

az

Évfordulók, ünnepek

a kecskeméti zeneiskola 125 évében

című iskolatörténeti album bemutatójára

 

A kötetet vetítettképes előadás keretében

ismerteti a szerző:

Palotás József ny. igazgató, zenetanár

Babarczy Szilveszter

közreműködésével

 

A bemutatásra kerülő időszak:

A zeneiskola 100 éves jubileumától

Vásárhelyi Zoltán 120. születésnapjáig

 Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Palotás József előadása a Katona József Emlékházban

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Katona József Emlékházban szeptember 25-én pénteken délután 14 órától folytatódik a kecskeméti zenei életének és zeneiskolai oktatásának történetéhez kapcsolódó sorozat. Ezúttal az Évfordulók, ünnepek a kecskeméti zeneiskola 125 évében című iskolatörténeti album bemutatásának  második részére kerül sor.

A kecskeméti zeneiskola múltjáról összeállított fotókönyvet vetítettképes előadás keretében a szerző, Palotás József ny. igazgató, zenetanár ismerteti Babarczy László Szilveszter közreműködésével. Az album összeállítója a közreadott fényképek és dokumentumok segítségével az 1990-es évekig mutatja be  az iskola történetét és kiemelkedő rendezvényeit, személyes történetek és érdekességek felidézésével. Napjainkhoz közeledve, egyre több ma élő tanúja és részese van a zeneiskola életének: egykori és mai  tanárok, tanítványok, ismertté vált művészek. Közülük többen ott voltak a hallgatóság soraiban az eddigi rendezvényeken. A közelmúlt történetének megörökítése érdekében Palotás József találkozók szervezését, interjúk készítését tervezi.

Az album a  Kiss Fotó kivitelezésében készült, az archív anyagok összegyűjtéséhez az intézmények mellett számos magánszemély is hozzájárult. (Támogatók: Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, M. Bodon Pál Zeneiskoláért Alapítvány, Palotás József, Kubinyi Attiláné, Palotás Andor, Palotás Gábor, ifj. Palotás József, Babarczy László Szilveszter).

 Szeptember 25-én a vetítettképes előadás A zeneiskola 100 éves jubileumától Vásárhelyi Zoltán 120. születésnapjáig címmel mutatja be a helyi zenetörténet és zeneoktatás fontos mozzanatait.

Galéria